Zöldhullám

Ferenc pápa megmenti a Földet

Ferenc pápa megmenti a Földet

2015.04.19 zsoltmelinda

Igazi, vasárnapra való hír következik, a tibeti buddhisták után arra találtuk meg a választ, hogy hogyan viszonyul a környezetvédelemhez a római katolikus egyház.

post-apocalypse-london.jpg

Ferenc pápa a május elsején nyíló Milánói Világkiállítás apropóján beszélt arról, hogy a nagyszabású rendezvény reményei szerint arra inspirálja majd a döntéshozókat, hogy hozzájáruljanak a Föld megmentéséhez. Úgy fogalmazott, hogy a bolygó egészségét, jóllétét isten az emberiség gondjaira bízta. A pápa azt is várja az eseménytől, hogy képes lesz valódi súlyának megfelelően foglalkozni a Föld rombolásának megállításával.

Ferenc pápa egyébként is érdemben foglalkozik a környezetvédelemmel, a Vatikán várhatóan hónapokon belül bemutatja a kérdésről alkotott állásfoglalását. Emellett még áprilisban csúcstalálkozót tartanak a Vatikánban, melynek a klímaváltozás és a fenntarthatóság lesz a témája. A konferencia nyitóbeszédét Ban Kimun ENSZ-főtitkár tartja, de felszólalnak majd vallási vezetők és tudományos kutatók is. 

via New York TimesTime 

komment komment

vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr77380704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása