Zöldhullám

Le kell leplezni a mítoszokat

Le kell leplezni a mítoszokat

2015.06.14 zsoltmelinda

paper-vs-plastic.pngA környezeti folklórnak semmi köze a tudományhoz, már nem elég azt gondolni, hogy jót cselekszünk. Leyla Acaroglu TED-es előadásában felhozza például azt a kérdést, hogy vajon a műanyag vagy a papírszatyor terheli kevésbé a környezetet.

Nem lövöm el a megoldást, érdemes megnézni a teljes videót, de annyit azért még leírok, hogy a teljes életciklus, az újrahasznosítás és a funkcionalitás kifejezések szerepelnek az eszmefuttatásában. 

Arról elmélkedik, hogy a rendszerek megértésével, és a megvalósítható, piac által vezérelt, alternatív fogyasztói igények megtalálásával lehet elkezdeni radikálisan befolyásolni a fenntarthatóságot.

 

„A dolgokat részeikre szedve, és okos, elegáns, kifinomult megoldásokat szolgáltatva, - amelyek figyelembe veszik a teljes rendszert és a teljes életciklusát mindennek, a nyersanyag kinyerésétől, az életciklus végéig - elkezdhetünk igazán innovatív megoldásokat találni.”

komment komment

design zöldhullám zöldgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr567542992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása