Zöldhullám

Energiahatékonyság, energiahatékonyság, energiahatékonyság

Energiahatékonyság, energiahatékonyság, energiahatékonyság

2015.06.20 zsoltmelinda

2014-ben 5 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki az EU tagállamai, mint 2013-ban. A fosszilis üzemanyagok az EU kibocsátásának 80 százalékáért felelősek, és jelentősen hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

eu_change_in_co2_emissions_2014.jpg

Az EU szén-dioxid-kibocsátását számos összetevő befolyásolja, ezek közül a legfontosabbak: az időjárás, gazdasági növekedés, a lakosság száma, a közlekedés és az ipari tevékenységek.

A 2014-es adatok megegyeznek az 1990-ben mértekkel, ami hatalmas fejlődésnek számít, hiszen azóta 6 százalékkal nőtt a térség lakosságának a száma, és 45 százalékos volt a gazdasági fejlődés. Az eredmények azért ilyen látványosak, mert az elmúlt 25 évben jelentősen javult az épületek szigetelése, de egyáltalán a termékek energiahatékonysága, valamint egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a megújulók. Fontos továbbá, hogy tavaly elég enyhe volt a tél.

Az alábbi táblázatban részletes bontásban láthatóak az egyes EU-tagállamok eredményei. Jól látszik, hogy Magyarország a középmezőnyben van, de úgy, hogy az átlagon rontva azért mégis tudta csökkenteni a kibocsátást 2013-hoz képest.  

eu_co2_emissions.jpg

 

via European Commission 

komment komment

levegő energiahatékonyság EU

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr487559276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása