Zöldhullám

Méhsztráda épült Oslóban

Méhsztráda épült Oslóban

2015.07.04 zsoltmelinda

Virágok kezdték ellepni Oslo épületeit, erkélyek, teraszok, kiskertek sorra csatlakoznak a méhsztrádához. Az akció célja, hogy minél több méhnek sikerüljön biztonságos környezet teremteni, így tápanyagfelvételre és pihenésre alkalmas pontokat hoznak létra szerte a norvég fővárosban.

bumble-bee.jpg

A méhek felelnek az élelmiszer-alapanyagok több mint 30 százalékának beporzásáért, miközben az elmúlt évtizedekben drasztikusan csökkent a számuk. Az egyik ok a pusztulásukra, hogy nem megfelelő szereket alkalmaznak a növényvédelemben.

A program a Bybi környezetvédelmi szervezet nevéhez fűződik, akiknek az egyik tevékenysége, hogy városban élő méhközösségeknek teremtenek megfelelő élőhelyet, ehhez pedig cégektől szereznek anyagi támogatást. Utána egyébként a mézet eladják, így támogatják a helyi közösségek megerősödését.

Ezen a norvég oldalon térképen lehet követni, mit művelnek a méhek>>> 

A Greenpeace pedig régóta kampányol a méhek megmentéséért>>> 

 

via The Verge 

komment komment

élelmiszerbiztonság biodiverzitás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr257593668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása