Zöldhullám

A japánok tudnak valamit

A japánok tudnak valamit

2015.07.12 zsoltmelinda

A nyolcvanas években kezdett népszerűvé válni Japánban a golfozás, ebből következően sorra épültek a golfpályák az országban egészen a 2000-es évekig. Aztán alábbhagyott a lelkesedés, ma pedig számtalan pálya áll kihasználatlanul.

golf.jpg

Közben történt egy nukleáris katasztrófa Fukusimában, ami alapjaiban rajzolta át az ország energiastratégiáját: 2030-ig meg kell duplázniuk a megújuló energiák alkalmazását.

A napenergia hasznosítása már folyamatban van, akárcsak Ausztráliában, itt is úszó naperőműveket építenek, ezek mellé most még bevonják az elhagyatottan álló golfpályák területeit, oda is elkezdik telepíteni a naperőműveket.

Okojamában már egy év múlva ilyenkor működni fog, és a környékbeli otthonokat látja majd el energiával. Kiotóban és Kagosimában is hasonló projekteket terveznek, melyekben egyre több energetikai cég érdekelt, ami azt is jelenti, hogy élesedik a verseny, azaz az iparág végső soron hatalmas fejlődés előtt állhat.

 

via Quartz 

komment komment

innováció beruházás Japán naphullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr847619508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása