Zöldhullám

A Tibeti-fennsíkért emelt szót a dalai láma

A Tibeti-fennsíkért emelt szót a dalai láma

2015.10.23 zsoltmelinda

Videóüzenetben magyarázza el a világnak a dalai láma, hogy ez emberiség jövője szempontjából kulcsszerepe van a Tibeti-fennsík megóvásának.

himalayas.jpg

A majdnem 8 perces videóban arra hívja fel a figyelmet, hogy a környezetünk jelenlegi állapotát mi okoztuk, ezért a felelősség is a miénk. A problémát nem egyes nemzeteknek kell megoldaniuk, ez globális feladat, amit komolyan kell venni.

 

Ezután kezd csak a Tibeti-fennsíkról beszélni, amit a világ tetejének nevez. Nem véletlen, a fennsík átlagosan 4000 méter magasan fekszik, területe 2,4 millió négyzetkilométer. Kifejti, hogy a globális felmelegedés szempontjából a Tibeti-fennsík szerepe hasonlít a Déli- és az Északi-sarkéra, azaz a klímavédelem egyik sarokpontja.

Ez nem politikai vagy vallási kérdés, az emberiség fennmaradásáról és egy egészséges világról van szó, ezért arra szólítja fel az ENSZ párizsi klímakonferenciájának résztvevőit, hogy vegyék napirendre a témát, és dolgozzanak ki egy azonnal bevethető cselekvési tervet.

komment komment

vallás ENSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr708014183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása