Zöldhullám

Óvatosan a tökkel!

Óvatosan a tökkel!

2015.10.30 zsoltmelinda

Közeledik a Halloween, az amerikai energiaügyi minisztérium pedig nem szalasztja el a lehetőséget, hogy egy kis tudatosságot hintsen az ünneplők közé.

halloween.jpg

Az Amerikai Egyesült Államokban évente csaknem 600 millió kiló tököt termelnek. Ezek egy részét megeszik, azonban egy jelentős hányada dekorációs célokat szolgál, ezek pedig Halloween után jellemzően a háztartási hulladékok között végzik. A háztartási hulladékot lerakókba viszik, ahol a lebomlás során például metángáz keletkezik belőle. A metángáz a szén-dioxidhoz hasonlóan üvegházhatást okozó gáz, csak a szén-dioxidhoz képest 20-szoros a káros hatása az éghajlatra.

És mi a megoldás? Egyelőre a komposztálás a legjobb, de az amerikai energiaügyi minisztérium már mást lebegtet a jövőre. Kutatásokat folytatnak, hogy az ilyen típusú háztartási hulladékból hogyan lehet bioenergiát gyártani. Így nemcsak a hulladéklerakók terheltségét tudnák jelentősen csökkenteni, hanem a megújuló energia kiválthatná a szennyező fosszilis alapanyagokat, emellett munkahelyeket teremtene, illetve hozzájárulna az innovációhoz és a zöldgazdaság fejlődéséhez.

via Daily Mail

komment komment

mezőgazdaság hulladék bioüzemanyagok agyhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr468037062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása