Zöldhullám

Közel a megtorpanáshoz a kibocsátás növekedése

Közel a megtorpanáshoz a kibocsátás növekedése

2015.11.29 zsoltmelinda

Tavaly a globális szén-dioxid-kibocsátás már nagyon közel állt ahhoz, hogy megálljon a növekedése, 2014-ben csak 0,5 százalék volt.

546894.jpg

A PBL, egy holland ügynökség, ami a környezet állapotának értékelésével foglalkozik az Európai Bizottsággal közösen készített kutatást, amiből az is kiderült, hogy ugyanebben az időszakban a gazdasági növekedés 3 százalékos volt.

Ha megnézzük, hogy egyes országok milyen mértékben járultak hozzá a globális trendekhez, azt látjuk, hogy az Egyesült Államok és Kína is 0,9 százalékkal növelte a szén-dioxid-kibocsátását, India 7,8 százalékkal. Az EU ugyanakkor 5,4 százalékos csökkenést tudott felmutatni. Az EU és ez a három ország a globális kibocsátás 61 százalékáért felelős (Kína 30%, Egyesült Államok 15%, EU 10%, India 6,5%).

Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy a világ öt legszennyezőbb országa és az EU mennyi szén-dioxidot bocsátott ki fosszilis üzemanyagok használatának és cementégetésnek a következtében.

co2emissions.jpg

via Clean Technica

komment komment

zöldhullám zöldgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr838125286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása