Zöldhullám

A klímaváltozás kifejezetten igazságtalan

A klímaváltozás kifejezetten igazságtalan

2016.02.07 zsoltmelinda

A klímaváltozás káros hatásai azokat az országokat sújtják legerősebben, amelyek a legkevesebb szennyező anyagot bocsátják a Föld légkörébe.

emissions_1.jpg

Ezek a káros hatások jelentenek például rendkívül gyakran előforduló természeti csapásokat, amelyek megváltoztatják a természetes környezetet, illetve hatással vannak az ott élő emberek egészségi állapotára is.

Az ausztráliai Queensland Egyetem egy friss kutatása azt állapította meg, hogy a 36 legszennyezőbb ország közül 20 alig van kitéve a klímaváltozás káros hatásainak. Ezzel szemben 17 minimálisan vagy mérsékelten szennyező ország közül 11-et erősen veszélyeztet a klímaváltozás. Ezek nagy része vagy a szubszaharai Afrikában vagy Dél-Ázsiában található, különösen veszélyben vannak a kis szigeteken található országok.

„Ez pont olyan, mint amikor egy passzív dohányos a környezetében lévő dohányfüst miatt rákos lesz, miközben a dohányos egészségesen éli tovább életét” – fogalmazott James Watson, a tanulmány egyik szerzője. Ezzel a logikával tehát arra szólítják fel a dohányosokat, hogy fizessék ki azoknak a nemdohányzóknak az egészségügyi ellátását, akiket közvetlenül mérgeznek.

 

via NDTV 

komment komment

fejlődő országok környezeti biztonság társadalmi biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr808369012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása