Zöldhullám

A sarkvidékekre költöznek a halak

A sarkvidékekre költöznek a halak

2016.02.27 zsoltmelinda

A klímaváltozás okozta hőmérsékletemelkedés a halakat sem kíméli, egy friss kutatás szerint az Egyenlítő közeléből a sarkvidékekre menekülnek a meleg elől.

nature1.jpg

A halak költözése a klímaváltozás számos más hatásához hasonlóan elsősorban ugyancsak a szegényebb országokat sújtja. A halászatból élők jelentős jövedelemtől esnek el, és változhat a tengerparti országokban élők táplálkozása is.

A kutatást végző Rutgers, a Princeton, a Yale és az Arizona Egyetem tudósai szerint a hőmérsékletemelkedés érint számos növényt, fát, egyéb élőlényt is, melyek érdemben befolyásolják a helyiek életét.  

A jelenség gazdasági modellezéséből megállapították, hogy gyakorlatilag a javak újraelosztása zajlik, és ezek a folyamatok érintik az oktatást, az emberek egészségi állapotát és az infrastruktúrát. Azt hangsúlyozták, hogy amikor a klímaváltozásról esik szó, akkor nemcsak a fizikai és a biológiai problémákra kell gondolni, de arról még nagyon kevés ismeretünk van, hogy az emberi viselkedésre hogyan hatnak azok a természeti erőforrások, amelyek érintettek a klímaváltozásban. 

via Nature World News 

komment komment

természet fejlődő országok agyhullám biodiverzitás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr348424354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása