Zöldhullám

2040-re megduplázódik a pollenek mennyisége

2040-re megduplázódik a pollenek mennyisége

2016.04.09 zsoltmelinda

A klímaváltozás kifejezetten rosszat tesz nemcsak azoknak, akiknek már kialakult a pollenallergiájuk, de azoknak is, akiknek még nem. 2040-re a mostanihoz képest várhatóan megduplázódik a pollenek mennyisége a klímaváltozás hatásainak köszönhetően.

pollen.jpg

Az első pollenallergiákról szóló beszámolók az ipari forradalom idejéből származnak, de azt nem tudjuk pontosan, hogy az allergiás tüneteket mi okozta. Lehetett a szennyezett környezet, a megváltozott táplálkozási szokások vagy a higiéniai körülmények.

Amit viszont biztosan tudunk már, hogy a klímaváltozással járó egyre magasabb hőmérséklet és a növekvő mennyiségű szén-dioxid különösen kedvez a növényeknek, így egyre hosszabbak lesznek azok az időszakok, amikor pollent termelnek.

Akiknél már kialakult a pollenallergia, ők hosszabb ideig szenvednek majd a kellemetlen tünetektől, de várható az is, hogy jelentősen megnő az allergiások száma. Minél hosszabb távon vagyunk kitéve allergén anyagoknak, annál nagyobb az esélye annak, hogy allergia alakuljon ki.

 

via National Geographic

komment komment

egészség növények levegő naphullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr128581048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása