Zöldhullám

Megtizedeli a gazdaságokat a vízhiány

Megtizedeli a gazdaságokat a vízhiány

2016.05.08 zsoltmelinda

2050-re jelentős gazdasági károkat okoz a Közel-Kelet, Közép-Ázsia és Afrika országaiban a vízhiány, ha nem tesznek a megelőzésre érdemi lépéseket. A Világbank jelentése szerint a növekvő kereslet közvetlenül érinti a mezőgazdaságot és a városokat is, és fenyeget olyan területeket is, ahol most még nagy mennyiségben áll rendelkezésre víz.

water.jpg

A vízhiány hatásai globálisan is érzékelhetőek lesznek, hiszen ösztönzik konfliktusok kirobbanását, illetve kényszerítik a migrációt.

A Közel-Kelet országainak GDP-je 14 százalékkal csökkenhet, a Száhel-övezeté 12-vel, Közép-Ázsiában közel 11 százalékkal, Kelet-Ázsiában pedig 7 százalékkal. Megfelelő vízgazdálkodással legrosszabb esetben is 6 százalékos lehet a GDP csökkenése, de Közép-Ázsiában hatékony vízgazdálkodási politikával teljesen megelőzhető a vízhiány okozta gazdasági visszaesés.

via Guardian 

komment komment

víz migráció szárazság konfliktus fejlődő országok

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr98697662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása