Zöldhullám

A Világbank szerint a megoldás a megfelelő városfejlesztés

A Világbank szerint a megoldás a megfelelő városfejlesztés

2016.05.20 zsoltmelinda

Egyáltalán nincs felkészülve a világ arra, hogy a klímaváltozás hatására egyre gyakoribbak és egyre súlyosabb hatásúak lesznek a szélsőséges időjárási jelenségek. A Világbank szerint 2050-re 1,3 milliárd ember életét veszélyeztetik majd a klímaváltozáshoz köthető katasztrófák.

sustainable-development.jpg

A megoldás a megfelelő városfejlesztés lenne, így megelőzhetőek vagy csökkenthetőek a károk. Számításaik szerint a megelőzés 158 billió amerikai dollár nagyságrendű értéket menthetne meg. Ez globálisan a gazdaság teljes éves termelésének a duplája.

A következő időszakban a szélsőséges időjárás mellett jelentősen növekszik a világ népessége, ezzel párhuzamosan erőteljes urbanizáció zajlik, a városfejlesztések pedig nem képesek tartani ezt a tempót, különösen a fejlődő országokban. A Világbank jelentése hangsúlyosan foglalkozik azokkal a városokkal, melyek tengerpartokon helyezkednek el, hiszen itt további problémát jelent majd a vízszint emelkedése.

Közben a klímaváltozás legerőteljesebben azokban a térségekben fejti ki káros hatásait, ahol jellemzően a fejlődő országok találhatóak, miközben a fejlett iparral rendelkező országok a legnagyobb szennyezők.

via Guardian 

komment komment

időjárás világvége fejlődő országok urbanizáció Világbank

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr248730220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása