Zöldhullám

A klímaváltozás a világörökséget is veszélyezteti

A klímaváltozás a világörökséget is veszélyezteti

2016.05.29 zsoltmelinda

29 országban összesen 31 természeti és kulturális örökséget veszélyeztet a klímaváltozás, derült ki az ENSZ kutatásából

venice.jpg

A világszervezet arra szólítja fel a kormányokat, a magánszektort és a turistákat, hogy hangolják össze erőfeszítéseiket, és tegyenek meg mindent azért, hogy globálisan csökkenjen az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, mert csak így lehet megvédeni a világ legértékesebb kulturális és természeti örökségeit.

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a klímaváltozás káros hatásai hogyan befolyásolják az egyes örökségeket, így számoltak a hőmérséklet emelkedésével, az olvadó gleccserekkel, a vízszint növekedésével, a szélsőséges időjárási jelenségekkel, a szárazságokkal és az erdőtüzekkel.

A terrorizmus hasonló hatásokat gyakorol a kulturális értékekre, mint a klímaváltozás. A Fastcoexist ugyancsak egy olyan kezdeményezésről számol be, ami a világörökséget próbálja megóvni. Ebben az esetben azonban a klímaváltozás helyett az ISIS és más terrorista csoportok jelentik a fenyegetést. Az Antiques Coalition térképen gyűjtötte össze a kulturális értékeket, hogy így próbálják elérni, hogy a szíriai harcok során külön figyelmet fordítsanak ezek védelmére. 

komment komment

ENSZ társadalmi biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr268755536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása