Zöldhullám

10 éves mélyponton a megújulós beruházások Európában

10 éves mélyponton a megújulós beruházások Európában

2016.06.04 zsoltmelinda

Miközben Európa híres az ambícióiról a megújuló energiaforrások támogatásában, a tavalyi befektetési adatok egészen más képet mutatnak. 2015-ben 21 százalékkal estek vissza a beruházások a korábbi évekhez képest.

solar-clouds.jpg

Globálisan a megújulókba 328,9 milliárd dollárt fektettek tavaly, ami rekord magas összeg. Európa ehhez 48,8 milliárddal járult, ami viszont olyan alacsony, mint utoljára 2006-ban volt. Európában a befektetési kedv 2011 óta romlik drasztikusan.

A felmérést a Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21) nevű szervezet végezte. A REN21 kormányok, megújulókra épülő iparágak érdekvédelmi szervezetei és pénzügyi intézmények együttműködése, tagja például a Nemzetközi Energiaügynökség és a Világbank.

A megoldást egy olyan támogatási rendszerben látják, amelyik kellően rugalmas ahhoz, hogy a fosszilis üzemanyagokat számos megújuló forrás tudja kiváltani, illetve decentralizált és közösségi alapú.

via Climate News Network

komment komment

beruházás megújulók EU

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr148779096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása