Zöldhullám

Tengeri szemét ejtett csapdába egy teknőst Pakisztán partjainál

Tengeri szemét ejtett csapdába egy teknőst Pakisztán partjainál

2016.06.19 zsoltmelinda

Műanyag zacskó tekeredett rá egy teknősre az Arab-tengerben, és már alig tudott úszni, mikor egy halász megmentette. Amir Rahim a vízbe ugrott, a fedélzetre vitte a teknőst, levágta róla a műanyagokat, aztán visszaengedte.

teki.jpg

Amir Rahim amellett, hogy halász, a WWF megfigyelője is. Azt mondta, hogy gyakran lát csapdába esett teknősöket halászhálókban, de műanyag szemétbe tekeredett állatot még ő sem látott.

Nézze meg a teknősmentésről készült videót!

Hatalmas mennyiségű műanyag szemét úszik az óceánokban, becslések szerint évente elérheti akár a 8 millió tonnát is, és ha nem változtatunk a szokásainkon, ez a szám 10 éven belül megduplázódik.

Már ugyan létezik az óceánok tisztítására egy gigantikus vízi seprű, az első ilyet azonban csak idén építik fel, és a kapacitása is véges, öt év alatt 7,25 millió tonna műanyag szemét összegyűjtésére képes.

via WWF

komment komment

víz hulladék műanyag környezeti biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr248823376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása