Zöldhullám

Tényleg jól megsülünk

Tényleg jól megsülünk

2016.07.20 zsoltmelinda

Már hónapokkal ezelőtt azt jósolták, hogy az idei év lesz a valaha legmelegebb, és ahogy jönnek sorra az adatok, a jóslat beigazolódni látszik. Júniusban megint megdőltek a korábbi melegrekordok, és ez volt zsinórban a 14. olyan hónap, amikor melegebb volt, mint bármikor korábban.

  

2016_rekordok.jpg

Tehát következzenek a rekordszámok. Júniusban a globális átlaghőmérséklet 0,9 fokkal haladta meg az átlaghőmérsékletet, és ez volt a legmelegebb június 1880 óta. Utoljára 40 évvel ezelőtt, 1976-ban fordult elő, hogy a júniusi globális átlaghőmérséklet az átlag alatt maradt.

Ennél tovább is lehet menni, hiszen az év fele már a hátunk mögött van, így kiszámolták azt a már nem kifejezetten meglepő adatot is, hogy 2016 első fele volt a valaha legmelegebb fél év. A sarkvidéki jégtakaró se húzódott vissza még soha olyan mértékben, ahogyan az első hat hónap közül ötben tette.

Tekintse meg a NASA videóját!

via Common Dreams

komment komment

időjárás tudomány globális felmelegedés naphullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr798903688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása