Zöldhullám

A Világbank kiszámolta a légszennyezés árát

A Világbank kiszámolta a légszennyezés árát

2016.09.11 zsoltmelinda

A Világbank számításai szerint a halált okozó szennyezések közül a légszennyezés került az első helyre, a korai halálozás okai között pedig szintén az élen van, itt a 4. helyet szerezte meg.

delhi-air.jpg

A számításokból az is kiderült, hogy 2013-ban a légszennyezés okozta halálesetek miatt a globális gazdaság 225 milliárd dollár jövedelemtől esett el.

2013-ban 5,5 millió ember halt bele kül- vagy beltéri légszennyezéshez köthető betegségekbe. Míg a légszennyezés közvetlenül elsősorban a gyerekek és az idősek életét veszélyezteti, a korai haláleseteknél a veszélyeztetettek közé tartoznak a munkaképes korú nők és férfiak is.

Az egészségesebb városok és a minél több befektetés a megújuló energiákba jelentősen csökkentik a légszennyezést, lassítják a klímaváltozást, de ami a legfontosabb, életeket mentenek, hangsúlyozta közleményében a Világbank

wb_cost-of-pollution-infographic-english_for_web.jpg

komment komment

légszennyezés urbanizáció Világbank

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr2711695547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása