Zöldhullám

A közlekedés zöldítése a legnagyobb falat Costa Ricának

A közlekedés zöldítése a legnagyobb falat Costa Ricának

2016.10.22 zsoltmelinda

Costa Ricában az elektromos áram majdnem 100 százaléka megújuló energiából származik: vízenergia, geotermikus energia, szél, nap, biomassza.

costarica.jpg

A teljes függetlenségtől mégis nagyon távol vannak, a közlekedési szektorban nem tudnak még eredményeket felmutatni. Az ország közlekedése ugyanis teljesen fosszilis üzemanyagokra épül.

Monica Araya 20 éve küzd a környezet védelméért különböző pozíciókban, tanácsadó, kutató, aktivista. TED-es előadásában arról beszél, hogy miként szabaduljunk meg a fosszilis üzemanyagoktól.

A klímaváltozás miatt, gazdasági szempontból, de főleg az egészségünket, életminőségünket szem előtt tartva nyilvánvalóan alapvető váltásra van szükség a városok fejlesztésében, különösen a közlekedésben. Araya arról beszél, hogy 2022-re az elektromos és a hagyományos autók várhatóan ugyanannyiba kerülnek majd, és több városban használnak már elektromos buszokat, ami nagy eredménynek számít, összességében mégis édeskevés.

komment komment

közlekedés energiabiztonság fenntarthatóság fejlődő országok zöldgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr6011829307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása