Zöldhullám

Hogyan küzdhetnek meg az erdők a klímaváltozással

Hogyan küzdhetnek meg az erdők a klímaváltozással

2016.10.30 zsoltmelinda

Az emberiség nem könnyíti meg az erdők dolgát, hogy a lehető legjobb formájukban küzdhessenek meg a klímaváltozás egyre drasztikusabb hatásaival.

erdo.jpg

Suzanne Simard kanadai erdész évtizedekig kutatta a fák közötti kommunikációt, TED-es előadásában elmondja, hogy mire jutott.

Feltárja egyrészt azt a kiterjedt hálózatot, aminek vizsgálatával egészen konkrét bizonyságot szerzett arról, hogy a fák logikus rendszer szerint kétirányú kommunikációra képesek egymás között, illetve elmondja azt is, hogy hogyan épül fel a közösségük egyes fajokon belül és a különböző fajok között. Egyébként kísértetiesen hasonlít az internetre.   

Az erdők megerősítésére négy eszközt javasol, ezek között olyan is van, amit akár azonnal is el is kezdhetünk. Most azonnal menjünk ki az erdőbe, teremtsünk valódi kapcsolatot a környezetünkkel!

komment komment

kutatás természet növények erdő szén biodiverzitás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr8511915455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása