Zöldhullám

Terápiás csoport klímadepressziósoknak

Terápiás csoport klímadepressziósoknak

2016.12.03 zsoltmelinda

A klímaváltozás okozta lelki fájdalomnak még nincs klinikai definíciója, de Laura Schmidt szerint valahol ott a gyomor körül érezhető, mikor arra gondolunk, hogy az emberek és az élővilág hogyan fog szenvedni, ahogy a klímaváltozás hatásai erősödnek.

depi.jpg

A kínzó szomorúság, hogy mennyire nem történik semmi a klímaváltozás elleni küzdelemben, vagy ha mégis, akkor csak nagyon lassan.

Laura Schmidt egy Utahban működő civil szervezet munkatársaként kezdett szervezni támogatói csoportot, melynek tagjai havonta találkoznak. Ilyenkor mindenki megosztja a többiekkel a gondolatait, intenzív közös munka folyik, és a résztvevők elmondása szerint a találkozók után megkönnyebbültebben távoznak.

Schmidt egyetemi tanulmányai során azt kutatta, hogy mi jellemzi az ember viszonyát a környezetéhez, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, különösen a klímaváltozáshoz. Arra jutott, hogy az egyén szintjén fontos tudatos szintre emelni a klímaváltozás miatt érzett félelmeket, szomorúságot, és erőt meríteni a természetből. Az eluralkodó klímadepresszióban már fontos lehet az egyént körülvevő közösség támogatása. A tünetek kezelésére pedig az anonim alkoholisták módszereit tartja követendőnek.

via Yale Climate Connections

komment komment

egészség agyhullám társadalmi biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr6112018677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása