Zöldhullám

Térképen az urbanizáció 6000 éve

Térképen az urbanizáció 6000 éve

2016.12.11 zsoltmelinda

Az emberiség az elmúlt közel 6000 évben egyre nagyobb tempóban szervezte az életét városokba, és a folyamat a következő évtizedekben sem változik.

mega.jpg

Az ENSZ 2014-es adatai szerint globálisan a lakosság 54 százaléka él városokban, és ez az arány 2050-re legalább 66 százalékra nő. A népesség növekedése és az urbanizáció együttesen azt jelenti, hogy 2,5 milliárd emberrel több él majd városokban 2050-ben, mint jelenleg. A leggyorsabb növekedésre Ázsiában és Afrikában lehet számítani.

Kutatók egy csoportja animált térképet készített, amin nyomon követhető, hogyan fejlődtek a települések a történelem során.

Az ENSZ a 21. század egyik legnagyobb kihívásának tekinti a városok megfelelő fejlesztését, ami kiterjed a klímaváltozás elleni küzdelemre is. Itt gondolni kell a fejlesztések minden szintjére, nemcsak a közlekedésre, fűtésre, vízre és az alapvető infrastruktúra fenntarthatóságára, hanem arra is, hogy a városi lakosság ellátásához szükséges szolgáltatások, ha fenntarthatóan vannak megszervezve, az nemcsak a klímavédelem szempontjából hasznos, de sokkal olcsóbb is.

komment komment

innováció fenntarthatóság urbanizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr3612041183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása