Zöldhullám

Puskagolyóval hinti szét a világban zöldellő magvait az amerikai hadsereg

Puskagolyóval hinti szét a világban zöldellő magvait az amerikai hadsereg

2017.01.08 zsoltmelinda

Az amerikai védelmi minisztérium zöldítésbe kezd, olyan tölténnyel akarják gyakorlatoztatni a katonákat, amelyek biológiailag lebomlanak, de közben hagynak maguk után egy külön erre a célra kifejlesztett magot, amiből aztán valamilyen növény lesz.

tolti.jpg

Az amerikai hadsereg jelenleg közel 800 katonai bázist tart fenn több mint 70 országban világszerte. Ez azt jelenti, hogy hatalmas mennyiségű lőszert használnak el, amelyek rendkívül lassan bomlanak le a természetben, ráadásul rozsdásodnak, amivel szennyezik a talajt és környező vizeket. Emellett fennáll annak is a veszélye, hogy állatok eszik meg, és a civilek irányába is rossz üzenetet hordoz a sok széthagyott töltényhüvely.

A terv most ott tart, hogy a hadsereg már talált olyan alapanyagokat, amelyek alkalmasak lehetnek biotöltényeknek, ilyen például a bambuszrost. Felhívást tettek közzé, melyben keresik azt, aki befejezi a projektet, és létrehozza a biotöltényt. 

Az amerikai hadsereg nem most kezd a zöldítéssel foglalkozni, stratégiai szinten kezelik a klímaváltozás jelentette biztonsági fenyegetéseket.

via Gizmodo

komment komment

innováció hadsereg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr8612110047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása