Zöldhullám

Nyártól biciklis tengeri komp köti össze Koppenhágát Malmővel

Nyártól biciklis tengeri komp köti össze Koppenhágát Malmővel

2017.03.05 zsoltmelinda

Idén nyártól tengeri komp köti össze a dán fővárost a dél-svédországi Malmö városával, a kompra csak gyalog vagy kerékpárral lehet majd felszállni.

mlmcph.jpg

A két várost 2000 óta köti össze az Öresund híd, ezen viszont tilos kerékpározni, csak a hídon közlekedő vonatra lehet biciklivel felszállni. A tenger két oldala között korábban is volt kompkapcsolat, de a híd megépülése után ez megszűnt.

A megoldás nem egyedi Észak-Európában. Szintén egy hídépítést követően indítottak biciklis kompot a svéd Öland nyaralósziget és a szárazföld között, valamint Finnország és Dánia szigetei között is működnek hasonlók. Sőt, Dánia hamarosan Németország irányába is indítana egy bringás kompot, és Amszterdamban is működik ilyen szolgáltatás.

A fejlesztés nem meglepő azután, hogy Koppenhága belvárosában tavaly már többen kerékpároztak, mint autóztak, Karolina Skog svéd környezetvédelmi miniszter pedig a Politico Europe februári brüsszeli konferenciáján is a környezetbarát közlekedési módok mellett foglalt állást.

via Citylab

komment komment

közlekedés bicikli zöldhullám Dánia Svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr5612315923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása