Zöldhullám

500 millió gyerek nem jut egészséges vízhez

500 millió gyerek nem jut egészséges vízhez

2017.03.25 zsoltmelinda

2040-ben minden negyedik, azaz összesen 600 millió gyerek olyan területen él majd, ahol erősen korlátozott a vízkészlet, így megnő egyes halálos betegségek, így a például kolera terjedésének veszélye, derült ki a UNICEF beszámolójából.

csacsi.jpg

Jelenleg 500 millió gyerek érintett, ők már most is korlátozottan jutnak vízhez, és 36 olyan ország van, ahol a vízszükséglet messze meghaladja az elérhető készleteket. A készletek pedig várhatóan tovább csökkennek köszönhetően a szárazságnak, a növekvő hőmérsékleteknek, az árvizeknek, a népességnövekedésnek és az urbanizációnak. Ezek a jelenségek pedig szorosan kapcsolódnak a klímaváltozáshoz.

A probléma pedig nemcsak a vizek mennyiségéről, hanem a vizek minőségéről is szól. Az áradások például, amelyek a növekvő tengerszint és a szélsőséges időjárás miatt egyre gyakoribb jelenséggé válnak, képesek beszennyezni a vízkészleteket. A szárazságok ugyancsak egyre komolyabb problémát jelentenek majd, ahogy a klímaváltozás hatásai erősödnek.

Ha nem teszünk lépéseket a vizek megtisztítására és a készletek megőrzésére, egyre több gyerek kényszerül majd arra, hogy olyan vizet igyon, ami nem biztonságos.

via UN.org

komment komment

szegénység víz járvány UNICEF

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr1912368655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása