Zöldhullám

Optimista gondolatok a klímaváltozásról

Optimista gondolatok a klímaváltozásról

2017.04.15 zsoltmelinda

Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a klímaváltozás zajlik, hogy globális fenyegetést jelent, és hogy tennünk kell ellene. A tudatosság növekszik.

tch.jpg

Julio Frenk, az ENSZ Alapítvány igazgatósági tagja arról beszélt, hogy mi teszi őt optimistává a klímaváltozással kapcsolatban. A másik, optimizmusra okot adó szempont szerinte a technológiák fejlődése, amelyek gazdaságilag is lehetővé teszik, hogy elmozduljunk a zöldebb, fenntarthatóbban megtermelt energiaforrások felé.

Önmagában az a tény, hogy a bolygón minden egyes embert érint a klímaváltozás jelentette fenyegetés, el kell, hogy vezessen minket oda, hogy valódi és közös cselekvések formájában vegyük fel a küzdelmet.

„Ez kiválóan illusztrálja az egymásrautaltság eszméjét, hiszen közös ügy, amit közösen kell megoldanunk, a mi bolygónk van veszélyben” – fogalmazott Julio Frenk.

komment komment

világvége fenntarthatóság megújulók ENSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr9412428149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása