Zöldhullám

A városokban dőlhet el a klímaváltozás elleni küzdelem

A városokban dőlhet el a klímaváltozás elleni küzdelem

2017.05.06 zsoltmelinda

A városoknak kulcsszerep juthat a klímaváltozás elleni küzdelemben, hiszen egyik oldalról az innováció mozgatórugóit jelentik, ugyanakkor rendkívül kitettek a klímaváltozás káros hatásainak.

big_167038_5116_paraisopolis_tuca_vieira_800x533.jpg

Patricia Espinosa, az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének (UNFCCC) ügyvezetője Bonnban egy konferencián arról beszélt, hogy több mint 140 ország ratifikálta a párizsi klímaegyezményt, és ezek az országok mind vezető szerepet szánnak a városoknak a vállalásaik teljesítésében.

Kibocsátáscsökkentésben, az energiahatékonyság és a megújuló források arányának növelésében is a városokban lehet elérni a legtöbb eredményt. Ennek az oka nemcsak az, hogy a városok számítanak a legnagyobb szennyezőnek, hanem hogy itt van meg a megfelelő rugalmasság a változásokra és a lehetőség a gazdasági fejlődésre.  

2050-re várhatóan a világ népességének kétharmada él majd városokban, az urbanizáció folyamata különösen a fejlődő országokat érinti. Közben a városok rendkívül kitettek a klímaváltozás káros hatásainak, így hatalmas nyomás nehezedik rájuk, hogy megoldásokat találjanak ezekre a fenyegetésekre.

via Reuters

komment komment

klímaváltozás fejlődő országok urbanizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr912485477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása