Zöldhullám

A kőolaj helye a föld alatt van

A kőolaj helye a föld alatt van

2017.06.23 zsoltmelinda

Európa benzinszükséglete jelenleg évi 80 millió tonna, és ez a szám folyamatosan csökken, a dízelnek kedvező adórendszernek köszönhetően.

diesel_petrol_header.png

Az etanolszektor 2015-ös termelése az EU-ban 3 millió tonna olajnak felelt meg. 2030-ra ennek háromszorosát célozzák meg, a növekedés felét a hagyományos technológiával gabonák felhasználásával, másik felét pedig mezőgazdasági maradványokból és szerves hulladékból fedezve. Így az etanol a fosszilis üzemanyagok egy jelentős szeletét lenne képes kiváltani.

Az etanolszektor jelenleg 70 ezer munkahelyet támogat a biofinomítókban és azok közelében Európa országaiban. Az etanolüzemek lehetővé teszik a családi gazdaságoknak, hogy annyi gabonát adjanak el a helyi üzemeknek, amennyit szeretnének, ezért az etanolfelhasználás növekedése további befektetésekre ösztönzi a gazdákat.

Tekintse meg A bioetanol igaz története című videósorozatunk 6. egyben befejező részét, amelyben a jövőnkre vonatkozó megoldási javaslatokról esik szó részletesen.

A bioetanol igaz története című videósorozatunkban azt nézzük végig, hogy a közlekedés zöldítése mellett milyen egyéb hatásokkal jár az etanol széleskörű alkalmazása, és hogy miért jelent komplex megoldást Európa számára. A videókban megszólalnak az érintettek, a politikai, a gazdasági és a tudományos élet szereplői bemutatva az iparág sajátosságait a saját szemszögükből, illetve egy gazda is beszél személyes tapasztalatairól.

komment komment

A bioetanol igaz története

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr4112616699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása