Zöldhullám

Sorra dőlnek meg az évszázados hőmérsékleti rekordok

Sorra dőlnek meg az évszázados hőmérsékleti rekordok

2016.04.16 zsoltmelinda

Soha nem volt még olyan meleg márciusban, mint amilyen idén, ráadásul a hőmérséklet olyan nagy mértékben növekedett, hogy felülmúlta a februárit is, ami ugyancsak rekord volt, de így nem tudta magát sokáig tartani. A tél végén mért melegedést egyértelműen a klímaváltozással magyarázzák.

march-2016.png

A Japán Meteorológiai Ügynökség adatai szerint az 1891 óta eltelt márciusok átlaghőmérsékleténél 1,07 Celsius-fokkal volt most melegebb. Februárban a növekedés 1,04 fok volt.

Az adatokból az is kiderül, hogy az elmúlt 11 hónap minden egyes hónapja megdöntötte a korábbi rekordokat, azaz még sose volt ilyen meleg, különösen ilyen hosszú ideig.

A klímaváltozás mértékét jellemzően hosszabb időszakok alapján mérik, de az éves átlaghőmérsékletek is hasonló képet mutatnak. 2015-ben megdőlt a 2014-es rekord, és várhatóan 2016 is melegebb lesz, mint 2015-ben volt. 

via The Guardian   

komment komment

időjárás tudomány globális felmelegedés

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr488632512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása