Zöldhullám

Ilyen lesz a világ legizgalmasabb kilátója

Ilyen lesz a világ legizgalmasabb kilátója

2017.09.29 Lord Green

Mostanában egyre több érdekes zöld projektbe futunk bele. Ott volt ugye nyár elején a világ első zöld városa (ennek megépítését Kína jelentette be), és világszerte egyre több helyen jön divatba a felhőkarcolókra telepített „függőleges erdő”. Mi most egy hagyományos erdőbe kalauzolunk mindenkit, ahová nem akármilyen kilátó épül.

cim_1.jpg

A kínaival ellentétben ennek a projektnek a célja nem a légszennyezéssel szembeni harc, hanem (és ez legalább olyan fontos) a megőrzés. Méghozzá a természet érintetlenségének megőrzése. 

A dán EFFEKT építészeti stúdió célja kettős: egyrészt kicsábítani az embereket a szabadba, az erdőbe, ugyanakkor biztosítani azt, hogy a kirándulók nem károsítják a természetet. 

A dániai erdőbe tervezett (sok helyen a magasban vezető) fa sétaút csodálatos helyeken visz végig, néhány helyen mini megfigyelőállásokat is építenek, ahonnan az erdő élőlényeit figyelhetik meg a látogatók.

A csúcs azonban minden kétséget kizáróan a hatalmas, egészen egyedi kilátó lesz, ami a maga 45 méteres magasságával bőven a fák koronája felé visz, pazar kilátást biztosítva a környékre. 

Sajnos még csak látványterveket tudunk megosztani, mert ez az építészetileg és a természetvédelem szempontjából is egyedi kezdeményezést csak 2018 végére lesz várhatóan kész, de már így is egyértelmű: ezt látni kell.

1_3.jpg

komment komment

fa környezetvédelem erdő Dánia

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr4612910186

Kommentek

süti beállítások módosítása