Zöldhullám

Művészeti értéket is jelent a közösségi takarítás

Művészeti értéket is jelent a közösségi takarítás

2017.03.18 zsoltmelinda

Minden város lakói másként szemetelnek, ami azt is jelenti, hogy eltér a probléma forrása és eltérnek a megoldási lehetőségek is.

litterati.jpg

Jeff Kirschner fejlesztett egy alkalmazást, ami első körben arra épít, hogy felfigyeljünk a szemétre, majd mikor észrevesszük, megpróbáljunk róla művészi fotót készíteni, hogy utána megosszuk. És persze felszedjük és kidobjuk.

További információ az alkalmazásról>> 

Közben azonban fontos adatokat is gyűjtünk: geotag a helyszínről, időbélyeg az időpontról, illetve címkézhetünk termékekre, márkákra, tipikus szeméttípusokra. Ezek az adatok aztán rávezethetnek gyártókat, szolgáltatókat arra, hogy fenntarthatóbb legyen a működésük. A felhasználók tehát közösséget alkotva tisztítják a bolygót, mindenki csak egy kicsit tesz hozzá.

Már több mint 100 országban vannak felhasználók, magasan a legtöbbször a műanyag címkét használták, szorosan a nyomában van a cigaretta és számos csomagolóanyag.

Tekintse meg Jeff Kirschner TED-es videóját!

komment komment

innováció hulladék fenntarthatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr412349719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása