Zöldhullám

Már megint bezzeg a németek

Már megint bezzeg a németek

2015.07.19 zsoltmelinda

A német környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy 62 katonai bázist végleg bezárnak, és a helyükön természetvédelmi területeket létesítenek.

108757846-1680x460.jpg

A területek megtisztítása akár hosszabb időt is igénybe vehet, a tervek elkészítése már folyamatban van. A kormány számos ajánlatot kapott ezeknek a helyszíneknek az üzleti hasznosítására, hiszen egyes bázisok kifejezetten értékes ingatlanokon vannak. Barbara Hendricks környezetvédelmi miniszter azonban úgy fogalmazott, hogy ezt a történelmi lehetőséget nem szalaszthatják el.  

Németország évek óta zár be bázisokat, hiszen a hidegháború alatt jelentős forrásokat kellett erre a célra fordítania. Emellett a német haderő reformja 2011 óta zajlik, a 250 ezer fős hadsereget 170 ezerre csökkentik, és a hivatásosok mellett 15 ezren töltenek majd be önkéntes szolgálatot.

A változásnak pedig a természet az egyik nagy nyertese, a most természetvédelmi területnek nyilvánított helyszínek közül számos rendelkezik olyan adottságokkal, hogy zöld oázist biztosítson különleges madárfajoknak.

 

via France24 

komment komment

természet hadsereg társadalmi biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr267638730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása