Zöldhullám

Függőleges fenyőerdő épül Lausanne-ban

Függőleges fenyőerdő épül Lausanne-ban

2015.11.21 zsoltmelinda

Cédrusok tornya névre hallgat Stefano Boeri olasz építész legújabb alkotása. A 117 magas lakóépületet örökzöldek borítják majd.

boeri3.jpg

A 36 emeletes házra 100 fát, 6000 cserjét és további 18 ezer növényt ültetnek, összesen 3000 négyzetmétert borítanak be zölddel.

Az épületet 2017 elején kezdik építeni a svájci Lausanne-ban, és nemcsak a városképnek és a levegőnek tesz majd jót, hanem érdemben javítja lakóinak életminőségét. Minden erkélyre kerül valamilyen méretes növény, ami véd az erős szelektől, a kosztól, a zajtól, és behozza a városba a természetet akár egészen a sokadik emeletig.

boeri2.jpg

boeri4.jpg

Az építész ezt a projektet a minőségi városi élet szimbólumának is szánja, ami magába foglalja a biodiverzitást és a fenntarthatóságot.

A lakók kényelmét szolgálja majd a tornaterem, az irodák, illetve a tetőn egy panorámaétterem, mert amúgy a Genfi-tó látható az ablakokból.

boeri1.jpg

 

via True Activist

komment komment

design urbánus biodiverzitás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr508095714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása