Zöldhullám

Átáll zöldenergiára Vancouver

Átáll zöldenergiára Vancouver

2015.04.11 zsoltmelinda

Vancouver bejelentette, hogy 2030-ra vagy 2035-re teljesen átáll zöldenergiára. Ez azt jelenti, hogy a kanadai város 600 ezer lakosa számára teljes mértékben megújuló energia biztosítja majd az elektromosságot, a fűtést és a légkondicionálást, illetve a közlekedést. Az elektromosság lesz az első, amit megoldanak, várhatóan 2020-ra ezt sikerül elérni. 

166115712ft.jpg

A városok felelnek a világ szén-dioxid-kibocsátásának 70-75 százalékáért, ezért a klímaváltozás elleni küzdelem valódi lépéseinek a városokban kell megtörténniük, mondta Szöul polgármestere egy fenntarthatóságról szóló konferencián. 

A városok teljes zöldítése egyre jobban terjed, már az 50-et is meghaladja azoknak a száma, ahol bejelentették az ambiciózus vállalást: San Diego, San Francisco, Sydney, Európából pedig Koppenhága. A váltás alapjának tartják, hogy ehhez egy olyan üzleti modell szükséges, aminek a nyertesei elsősorban nem a vállalatok, hanem az emberek. 

via Guardian   

komment komment

közlekedés urbánus megújulók

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr727358852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása