Zöldhullám

Eltűnnek az élőlények, felismerhetetlenné válnak az ökoszisztémák

Eltűnnek az élőlények, felismerhetetlenné válnak az ökoszisztémák

2016.06.05 zsoltmelinda

„Fontos tudni, hogy mi történik, ha nem teszünk semmit az éghajlatváltozás mérséklésére” – mondta Kasia Tokarska, a kanadai Victoria Egyetem kutatója, akinek a vezetésével egy kutatócsoport kiszámolta, hogy mi történik, ha elégetjük az összes fosszilis energiaforrást.

apokalipszis.jpg

Kiderült, hogy az atmoszférában jelenleg található 540 milliárd tonna szén-dioxid mennyisége 5 billió tonnára nőne, ami a Föld átlaghőmérsékletére is jelentős hatást gyakorolna. A számítások szerint a hőmérsékletnövekedés globális átlaga 6,4 és 9,5 fok között alakulna. Az ökoszisztémák felismerhetetlenné válnának, a bolygó pedig gyakorlatilag lakhatatlanná, kivéve azokat az élőlényeket, amelyek különösen ellenállóképesek az éghajlatváltozás hatásaival szemben.

A tanulmány összességében egy nagyon sötét jövőt vázol fel, ami ugyanakkor még távoli, hiszen ilyen mennyiségű olajat, gázt és szenet nagyjából 2300-ig tudnánk felhasználni. A legrosszabb várható forgatókönyv ismerete mégis fontos, bár már néhány évtizeden belül túl lehetünk azon a határon, ami a tudomány jelenlegi állása szerint még biztonságosnak számít.

via Co.Exist

komment komment

tudomány világvége agyhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr668782340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása