Zöldhullám

A város, ahonnan kitiltják a nejlonzacskókat

A város, ahonnan kitiltják a nejlonzacskókat

2018.01.09 Lord Green

Alig néhány hónapjuk maradt a montreali kereskedőknek arra, hogy kitalálják, miként helyettesítsék a nejlonzacskókat. A kanadai város vezetése ugyanis úgy döntött, véget vet az ilyen típusú szennyezésnek.

zacsko.jpg

Kanada egyik legnagyobb városa, Montreal azt reméli az intézkedéstől, hogy az egyszer használatos nejlonzacskók kitiltásával csökken az éves hulladéktermelés. A döntést már tavaly júniusban, a környezetvédelmi világnapon meghozta a városvezetés. 

A városi tanács tagja, Jean-Franćois Parenteau akkor türelmi időszakot rendelt el, de annak lejárta után már büntetni fogják a kereskedőket a használatért. 

„Quebec lakosai 2 milliárd zacskót használnak egy évben, de az újrahasznosítási ráta csak 14 százalék. Zacskókat találunk a fákon, a tengerparton és mindenhol a természetben” - nyilatkozta Jean-Franćois Parenteau. 

A tilalom számos típusra vonatkozik, még a lebomlókra is. De a kisebb zacskók közül párat továbbra is lehet majd használni. 

„Nem hiszem, hogy a zacskók megszüntetése rossz ötlet lenne. Az emberek valószínűleg majd rászoknak, hogy hozzanak magukkal szatyrot” - mondta Taso Erimos, egy montreali élelmiszerbolt tulajdonosa.

A kanadai Montreal mellett az Egyesült Államok több nagyvárosa, így New York, Los Angeles és San Francisco is korlátozásokat vezetett be, és várhatóan több országban is lesznek hasonló szabályozások. 

(Fotó: pixabay.com/cocoparisienne)

komment komment

környezetszennyezés Kanada Montreal

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr6813559081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása