Zöldhullám

Károly herceg: ez így nem mehet tovább

Károly herceg: ez így nem mehet tovább

2018.02.06 Lord Green

A walesi herceg csalódott, mert úgy látja, a világ nem vesz tudomást az óceánokban lévő 8 millió tonna műanyag szemét miatt kialakuló krízisről.

karoly_walesi_herceg.jpg

A brit trónörökös régóta lelkes környezetvédő, legutóbb a brit akadémián beszélt mélységes csalódottságáról. A londoni megbeszélés gazdasági vezetők és környezetvédők között zajlott.

„Az utóbbi időben a tudomány felől egyre nagyobb figyelem kíséri a műanyaghulladék óceánokra gyakorolt negatív hatásait” – mondta Károly herceg.

„Tudom, hogy Önök közül sokan osztják mély csalódottságom amiatt, hogy a világ úgy tűnik, nem figyel az egyre nyilvánvalóbb bizonyítékokra. Bár az Önök erőfeszítéseinek köszönhetően azért egyre inkább odafigyelnek erre a problémára” - tette hozzá a brit trónörökös. 

Károly herceg, aki régóta elkötelezett a környezetvédelem ügye mellett, az első ilyen témájú beszédét 1968-ban mondta el, 2010-ben pedig ő hozta létre az International Sustainability Unit-ot (ISU), hogy olyan környezeti kérdéseket segítsen kezelni, mint az éghajlatváltozás, az erdőirtás és a tengerek állapota.

A londoni találkozón a műanyaghulladék kezelésére irányuló erőfeszítéseket méltatta. Ugyanakkor nem mulasztotta el megjegyezni, milyen fokozódó rémálmot jelent az óceánok vizeibe jutott 8 millió tonna műanyaghulladék. 

„Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy ez így menjen tovább. Én szorgalmasan imádkozom, hogy mindannyian tegyenek meg minden Önöktől telhetőt, hogy együtt dolgozva az elkövetkező évben valódi, jelentős haladást érjünk el. Rettenetesen fontos, hogy sikerrel járjanak” - hangsúlyozta. 

(Fotó: Getty)

komment komment

környezetvédelem környezetszennyezés Károly herceg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr4013638034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása