Zöldhullám

Valós időben követhetjük a világ szmogját

Valós időben követhetjük a világ szmogját

2015.10.17 zsoltmelinda

A http://waqi.info/ weboldalon a globális levegőminőségi index (World Air Quality Index - WAQI) valós időben is követhető, a térképen óránként frissülnek az adatok.

aqi.jpg

A zöld színnel jelölt területeken jó a levegő minősége (0-50), a sárga is csak mérsékelt szennyezést mutat (51-100). Jól látható, hogy ez a két szín uralja azokat az országokat, amelyek fejlett gazdaságokkal rendelkeznek, illetve az is szembetűnő, hogy a világ mely területein jellemzőek a széntüzelésű erőművek. Ázsiában, különösen Kínában az egészségtelen levegőt jelző piros (151-200) és a nagyon egészségtelent jelentő lila (201-300) az uralkodóak.

Érdekes lesz megfigyelni erdőtüzek, vulkánkitörések, egyéb szélsőséges szennyezéssel járó események idején a valós idejű adatokat.

 

via Mother Nature Network

komment komment

egészség levegő

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr107985923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása