Zöldhullám

Animált földgömbön a légszennyezettség

Animált földgömbön a légszennyezettség

2016.11.20 zsoltmelinda

Élőben lehet követni a levegő szennyezettségét azon a világtérképen, amit egy pekingi székhelyű francia startup, az AirVisual készített.

airvisual.jpg

A térkép értelmezése nagyon egyszerű, a bordós részeken a legszennyezettebb a levegő. Hatalmas mennyiségű adatot használtak fel, meteorológiai intézetek mérési adataitól kezdve műholdképekig rengeteg forrást dolgoztak fel.

Az animált földgömb megtekintéséhez klikk ide>> 

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint csak 2012-ben 7 millió ember halálát okozta szennyezett levegő, és globálisan a lakosság 90 százaléka él olyan területeken, ahol a levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határértéket. A legveszélyeztetettebbek a fejlődő országok városi lakosai. A mindennapokban ugyanakkor nagyon nehéz viszonyulni a légszennyezéshez, hiszen nem látható és kézzelfogható dolog.

Azt szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy a klímaváltozás nemcsak úgy jön a nagy semmiből, a klímaváltozást a káros anyagok kibocsátása okozza. Az adatok ismeretében az emberek először meg tudják védeni saját magukat, aztán képesek lesznek arra is, hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozóikra, hogy tegyenek érdemi lépéseket, mondta az AirVisual alapítója, Yann Boquillod.

via Washington Post

komment komment

légszennyezés urbanizáció big data

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr9711976372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása