Zöldhullám

Delfineket mészárolnak a sarkvidéki jegesmedvék

Delfineket mészárolnak a sarkvidéki jegesmedvék

2015.06.12 zsoltmelinda

Felfordult a világ a sarkvidéken, norvég kutatók olyat láttak, amilyet még soha: jegesmedvék delfineket faltak fel. A tudósok a globális felmelegedéssel magyarázzák a megdöbbentő jelenséget.

delfin.jpg

Norvégia sarkvidéki kutatásokkal foglalkozó intézetének munkatársai bizonyosan nem beszélnek mellé, fotókat is készítettek.

Erősebb idegzetűek megtekinthetik a véres fotókat ITT és ITT

A jegesmedvék alapvetően fókákkal táplálkoznak, de a globális felmelegedés lehetővé teszi új fajok számára is, hogy egyre északabbra jussanak. A jegesmedvék pedig a sarkvidéki tápláléklánc csúcsragadozójaként kedvükre szemezgethetnek a felhozatalból.

jegesmedve.jpg

Delfinek mindig is megjelentek a sarkvidéken, de csak a nyári hónapokban, mert amúgy jég borította a víz felszínét. Az első delfinmészárlást 2014 áprilisában dokumentálták, ami azt jelenti, hogy a jég már tavasszal sem akadályozta a delfinek útját. Azóta a tudósok további öt esetet dokumentáltak részletesen.

További meglepetés volt a tudósok számára, hogy a jegesmedvék a levadászott delfinek egy részét hóval takarták be, hogy így rejtsék el abban a reményben, hogy később megehetik.  

 

via AFP 

komment komment

globális felmelegedés világvége élelmiszerbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr227537672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása