Zöldhullám

Levegőből készül ivóvíz

Levegőből készül ivóvíz

2015.07.24 zsoltmelinda

Az emberiséget fenyegető egyik legsúlyosabb probléma az, hogy elfogy az ivóvíz, hiszen nem bánunk kellő felelősséggel az ivóvízkészleteinkkel, egészen konkrétan elherdáljuk. Egy izraeli cég eszköze akár a megoldást is jelentheti.

viz.jpg

A Water-Gen nevű cég megalkotott egy olyan eszközt, ami levegőből készít ivóvizet. Egyelőre csak a hadsereg alkalmazza, de ha a technológia alkalmas arra, hogy nagyobb volumenben is működjön, nyilvánvalóan egyszercsak felbukkan majd a civil életben.

A technológiának az a lényege, hogy kivonja a levegő páratartalmát, eltávolítja belőle a szennyeződéseket, és egy hűtőeszköz segítségével cseppfolyósítja. Az eszköz egy nap alatt nagyságrendileg 20-75 liter ivóvíz előállítására alkalmas, és egyébként olyan a mérete, hogy a katonák akár magukkal is vihetik a harctérre.

 

via Times of Israel 

komment komment

innováció víz

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr377652626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása