Zöldhullám

Legóvároson tesztel az MIT

Legóvároson tesztel az MIT

2015.10.18 zsoltmelinda

Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói megépítették Boston egyik közlekedési csomópontját legóból, hogy a modellen teszteljék a környék közlekedési rendszerének átalakítását.

lego2.jpg

A tervek szerint kiemelt szerepet kapnak majd a buszok: buszsávok, kifejezetten erre a célra kialakított megállók, gyorsan és sűrűn közlekedő buszok, összességében olyan kapacitással, mint amilyennel a metróvonalak rendelkeznek.  

Az új rendszer szemléltetését, különösen a hatások megértését segíti még a teljes város számítógépen megjelenített 3 dimenziós modellje, ami érintőképernyőn férhető hozzá, és bemutatja a változás különböző szempontjait. Kiderül például hogy mennyivel csökkenti a munkába járók esetében az utazással töltött időt, illetve hogy költségek szintjén ez mit is jelent. A modelleket kiállították, bárki kipróbálhatja őket.

lego1.jpg

A modellezés közérthető, látványos és szerethető módja segíti, hogy a várostervezés és a beruházások megvalósítása átláthatóbb legyen, hiszen a lakosok belelátnak az egyes lépésekbe, így pontosan tudják, hogyan költi el a város a fejlesztési pénzeket.

lego3.jpg

 

via CityLab 

komment komment

közlekedés urbánus zöldhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr577987455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása