Zöldhullám

San Franciscóban betiltják a műanyag vizes palackokat

San Franciscóban betiltják a műanyag vizes palackokat

2015.11.14 zsoltmelinda

Újabb lépést tett a zöldítés felé San Francisco, a héten született döntés arról, hogy a város kezelésében lévő területeken tilos a műanyag vizes palackok árusítása. Aki megszegi, 1000 amerikai dollár büntetés kifizetésére kötelezik.

plastic-bottles.jpg

A város egyébként azt tűzte ki célul, hogy minden keletkező hulladékot újrahasznosít, azaz 2020-ra semmilyen hulladék nem kerül lerakóba. A döntés ebben a folyamatban jelent egy újabb lépést. A nejlonzacskók használatát már rég betiltották. A lakosságot most arra próbálják így ösztönözni, hogy térjenek át a többször is használható üvegpalackokra.

A műanyag palackok óriási környezeti terhet jelentenek, ráadásul becslések szerint a forgalomba került palackok fele egy használat után azonnal a kukában végzi. Az Egyesült Államokban csak 23 százalékot hasznosítanak újra.

Ha már a műanyag palackokról esik szó, fontos megjegyezni, hogy biomasszából is állítanak elő olyan műanyagokat, amelyekből palackok készülnek, azaz ebben az iparágban is kiválthatóak a fosszilis alapanyagok fenntartható módon.

via True Activist

komment komment

újrahasznosítás hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr528078210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása