Zöldhullám

London megcsinálta

London megcsinálta

2016.02.28 zsoltmelinda

Hatalmas áttörést mutatnak a Transport for London adatai a brit főváros közlekedésében. Az elmúlt másfél évtizedben csaknem 50 százalékkal csökkent az autóval ingázók száma, közben a kerékpárosoké háromszorosára nőtt.

london_cyclist.jpg

Míg 2000-ben 137 ezer autóst számoltak, 2014-ben már csak 64 ezret, ugyanebben az időszakban a biciklisek száma 12 ezerről 36 ezerre emelkedett.

Még azért Londonnak is vannak kihasználatlan eszközei. Madrid, Oslo, Párizs és Dublin például azt választották, hogy korlátozzák a város egyes területeire a behajtást, ami nemcsak a kerékpárosok számára jelent biztonságosabb közeget, hanem jelentősen javítja a levegő minőségét.

A kerékpáros közlekedés fejleszthető azzal is, ha növelik a biciklisek biztonságérzetét a nagyobb forgalmú utakon, amire kiváló példa az Európa több nagyvárosából ismert biciklis sztráda. Számos további eszköz áll még rendelkezésre akár az infrastruktúrafejlesztés, akár a forgalomirányítás területén.

 

via Clean Technica

komment komment

közlekedés london bicikli légszennyezés urbánus

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr228425666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása