Zöldhullám

Egy soha meg nem evett eper élete

Egy soha meg nem evett eper élete

2016.04.23 zsoltmelinda

Az emberi fogyasztásra megtermelt élelmiszer egyharmada a kukában végzi, ez globálisan évente 1,3 milliárd tonnát jelent.

foodwaste.jpg

A végül nem elfogyasztott étel a termelési lánc számos pontján veszthet minőségéből, a fejlett országokban jellemzőbb, hogy a háztartásokban dobják ki, míg a fejlődő országokban a tárolás és a szállítás jelentik a gyenge pontokat.

Az alábbi videó végigköveti egy szem eper életútját.

A megtermelt élelmiszer kidobása az erőforrások elvesztegetése, hiszen a pazarlás megjelenik már a termeléstől kezdve a teljes folyamatban: a föld, a víz, az energia és egyéb ráfordítások mind növelik a káros anyagok kibocsátását. Teljesen fölöslegesen. 

via FAO 

komment komment

élelmiszerbiztonság éhínség fenntarthatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr528656732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása