Zöldhullám

2035-re kéne teljesen átállni elektromos autóra

2035-re kéne teljesen átállni elektromos autóra

2016.09.17 zsoltmelinda

Ahhoz, hogy a Párizsban kitűzött 1,5 Celsius-fokos globális hőmérsékletemelkedést ne lépjük túl, 2035-re a teljes autóparkot elektromos meghajtásúra kéne cserélni.

autoka.jpg

Ha a célkitűzésen kicsit lazítunk, és a 2 Celsius-fokot próbáljuk tartani, akkor is 2050-re legalább az autópark felének kéne nulla kibocsátásúnak, azaz elektromos üzeműnek lennie.

A jelenlegi kormányzati politikákkal az EU-ban, Kínában és az Egyesült Államokban 2030-ra a járművek mindössze 5 százalékát hajtja majd kizárólag elektromos áram. Azért vannak ennél kecsegtetőbb számok is: Hollandia azt latolgatja, hogy 2025-ig betiltja a fosszilis energiával működő újonnan gyártott autókat. Norvégiában a tavaly regisztrált új járművek 23 százaléka volt elektromos.

Az elektromos autóra átállás azonban még mindig számos kihívást tartogat, például hogy jelentősen megugrik az igény az elektromos áramra. Yvonne Deng az Ecofys szakértője azt hangsúlyozta, hogy egyértelműen drasztikus változtatásokra van szükség a közlekedési szektor zöldítéséhez, de az elektromos autónak is csak akkor van értelme, ha a működéséhez szükséges áramot megújuló energiából biztosítjuk.  

via Climate Change News 

komment komment

közlekedés elektromos autó megújulók zöldhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr3411716747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása