Zöldhullám

Tömegesen gyilkolja a kisgyerekeket a környezetszennyezés

Tömegesen gyilkolja a kisgyerekeket a környezetszennyezés

2017.03.11 zsoltmelinda

Évente 1,7 millió 5 évesnél fiatalabb gyerek halálát okozza a szennyezett környezett, derült ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének kutatásából.

unwho.jpg

A szennyezett környezet jellemzően kül- és beltéri légszennyezést, a tiszta víz és a higiénia hiányát jelenti, de megemlítik az UV-sugárzást és a nem megfelelően kezelt elektromos hulladékot is.

Margaret Chan, a WHO főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekek különösen érzékenyek a szennyezésekre, elsősorban a szennyezett levegőre és vízre, hiszen fejlődésben van a szervezetük, az immunrendszerük.

Az adatokból kiderült, hogy csak a levegő szennyezettsége évente 570 ezer 5 évesnél fiatalabb gyerek halálát okozza. A levegőben található káros anyagok megakadályozzák az agy megfelelő fejlődését, korlátozzák a tüdő működését, és asztmát okoznak, hosszabb távon pedig szívelégtelenséghez, sztrókhoz és daganatos betegségekhez vezethetnek.

via UN 

komment komment

gyerekek víz világvége légszennyezés WHO

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr4712329419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása