Zöldhullám

Az európaiaknak már nem csak egy távoli fogalom a klímaváltozás

Az európaiaknak már nem csak egy távoli fogalom a klímaváltozás

2017.03.12 zsoltmelinda

Fordulatot jelenthet a klímaváltozás elleni küzdelemben, ha egy társadalom tényként kezeli, és nem kell a többséget arról győzködni, hogy a klímaváltozás valóban történik, és hogy az emberi tevékenység ehhez nagyban hozzájárul.

eur.jpg

A European Perceptions of Climate Change (EPCC) nevű szervezet friss kutatása négy európai országban vizsgálta a klímaváltozáshoz való viszonyt. Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban és Norvégiában összesen 4000 embert kérdeztek.

A válaszokból kiderült, hogy a legtöbben személyes tapasztalatokkal rendelkeznek a klímaváltozás hatásairól, és tisztában vannak azzal is, hogy az emberi tevékenység nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz. Mindössze azonban csak harmaduk gondolja, hogy a tudomány egységesen ezen az állásponton van, a valóság ugyanakkor az, hogy a tudósok 97 százaléka vélekedik erről így.

A legtöbben abban is egyetértenek, hogy azonnal lépéseket kell tenni a klímaváltozás ellen, és hogy támogatásokkal kell elősegíteni a tiszta energia terjedését. A legnagyobb támogatást a megújuló energiák kapták, az atomenergia kifejezetten alacsony támogatást élvez. Azt is sokan gondolják, hogy amelyik ország nem csatlakozik a párizsi klímaegyezményhez, azt pénzügyileg kell felelősségre vonni.

A kutatás eredményeiről részletesebben itt olvashat (pdf)>> 

komment komment

klímaváltozás EU

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr9912332747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása