Zöldhullám

Nem létezik egyetlen megoldás a közlekedés zöldítésére

Nem létezik egyetlen megoldás a közlekedés zöldítésére

2017.04.21 zsoltmelinda

A klímaváltozás hatásai egyre súlyosabbak, és a közlekedés az egyetlen olyan szektor, amire nem létezik csodaszer, nincs egyetlen megoldás. Gyakorlatilag lehetetlen a kitűzött klímavédelmi célokat elérni anélkül, hogy az emberek utazási szokásai és a szállítás bevett módjai ne változnának meg.

emissions_1.jpg

Ma jellemzően olyan kis járművek vesznek részt a közlekedésben, amelyek működését úgy tervezték, hogy nagy teljesítményű és hatékonyságú motorjuk a fosszilis eredetű olajat szén-dioxiddá alakítsa, majd a légkörbe juttassa. Feloldhatatlannak látszik a konfliktus. Vajon melyik a fontosabb, hogy társadalmunk hatékony és kényelmes mobilitása megmaradjon, vagy hogy a bolygó átlaghőmérsékletét alacsonyan tartsuk.

A nulla károsanyag-kibocsátású autók korától még mindig messze vagyunk, és Európa útjai tele vannak benzin- és dízelhajtású kocsikkal. Egy autó élettartama 30 év is lehet, amit nyilvánvalóan nem várhatunk ki, sokkal gyorsabban kell cselekedni. Ehhez pedig megoldási lehetőségekre van szükség. Az etanol az egyik ilyen lehetőség.

A bioetanol igaz története című videósorozatunkban azt nézzük végig, hogy a közlekedés zöldítése mellett milyen egyéb hatásokkal jár az etanol széleskörű alkalmazása, és hogy miért jelent komplex megoldást Európa számára. A videókban megszólalnak az érintettek, a politikai, a gazdasági és a tudományos élet szereplői bemutatva az iparág sajátosságait a saját szemszögükből, illetve egy gazda is beszél személyes tapasztalatairól.

Tekintse meg a sorozat beharangozóját, aztán maradjon velünk, a következő hetekben foglalkozunk a sorozat mind a hat részével

komment komment

A bioetanol igaz története

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr7412440743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása