Zöldhullám

Meglepő francia példa

Meglepő francia példa

2017.11.14 Lord Green

A franciáktól sok mindenben lehet példát venni, legyen az gasztronómia, vagy akár divat. Ide tartozik a környezettudatosság is, ugyanis nagyon odafigyelnek arra, mit tankolnak az autójukba.

bioetanol_tankolas_2.jpg

A legfrissebb adatok szerint a 10 százalék etanolt tartalmazó benzinkeverékből adják el a legtöbbet a benzinkutakon. A keveréket E10 néven forgalmazzák és 38,5 százalékos piaci részesedést ért el 2017 szeptemberére Franciaországban, szerepel a Bioethanol Collective közleményében.

Már az év első 9 hónapjában is vezetett 38,2 százalékkal a 95-ös normál benzin előtt, ami 37,5 százalékos részesedést ért el. A további emelkedést részben az okozta, hogy a dízelmotorok iránt észrevehetően csökkent az érdeklődés és 17 éve először több benzinmotoros járművet adtak el, mint dieselt. 

Az új benzines modellek alacsony fogyasztású motorokkal gördülnek le a szerelőszalagról és mind a 95-ös, mind az E10 benzinkeverék megfelelő a számukra. 

Az E10 terjedő használata nagyobb környezeti előnyökkel jár és ez a keverék kompatibilis a francia autópark benzines járműveinek 97 százalékával. Tehát nagy jövő áll előtte, ha sikerül meggyőzni az embereket a használatával járó környezeti előnyökről. 

Az etanolt elsősorban gabonafélékből és cukorrépából állítják elő az uniós fenntarthatósági kritériumoknak megfelelően. A 10 százalékos etanol tartalom 50 százalékkal csökkenti a széndioxid kibocsátást autózáskor, összehasonlítva egy normál benzinnel.

komment komment

közlekedés bioetanol Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr7913260517

Kommentek

süti beállítások módosítása